Vacature gesloten: jonge Freelance (Loopbaan)begeleider

Academycoaching is hét bureau voor duurzame ontwikkeling van hoog opgeleide young professionals.

Wij ondersteunen young professionals door heel Nederland in verschillende branches met onze hybride vormen van begeleiding. Dat betekent: van intake tot evaluatie krijgt de kandidaat een efficiënte mix tussen online en face-to-face interventies. Denk hierbij aan individuele begeleiding , e-coaching, workshops en ontwikkelprogramma’s voor grotere groepen zoals NowWhat en WhatsNext. Academycoaching is CRKBO geregistreerd en daarom heten trajecten bij ons leergangen. Geen één van onze leergangen is hetzelfde. We stemmen het dus echt af op de behoefte van de kandidaat en blijven gedurende een leergang daar ook flexibel in. We krijgen van kandidaten terug dat dit erg prettig is en bijdraagt aan langdurig en duurzaam effect.

Iets meer achtergrond; Academycoaching is in 2009 gestart door Tom Klinker en Andre Lollinga. Met een klein kantoor in Utrecht aan de Nieuwegracht hebben wij al jaren een mooie uitvalsbasis. We werken vaker buiten kantoor dan op kantoor, dus bij de young professional in de organisatie of op trainingslocaties. We zijn met een klein team van 6 personen waarbij iedereen en eigen expertise heeft. De ene coach doet af en toe iets voor Academycoaching en de ander fulltime. Onze coaches kennen de mogelijkheden en belemmeringen van werken en leven in deze tijd. Wij merken dat ze hierdoor gemakkelijk aansluiting vinden bij de kandidaten.

Wij vinden dat iedere young professional het verdient om ondersteuning te krijgen bij persoonlijke, professionele en carrièrematige ontwikkeling. We proberen het beste in hen naar boven te halen en hierdoor groeit het werkgeluk, de bevlogenheid en de productiviteit. Dit zijn dan ook belangrijke en veel voorkomende thema’s. De afgelopen tijd zijn de woorden young professionals en stress of burn-out onlosmakelijke in het nieuws geweest. Dat merken wij al jaren en wij doen dus veel aan stressreductie bij deze groep. Echter, stressreductie is zeker niet het enige. Startpunten van de kandidaat bij een leergang splitsen wij op in curatie, preventie en amplitie. Wij spreken dus young professionals waar al echt iets speelt, waar we problemen willen voorkomen maar ook als dit net aan de orde is begeleiden we bij talentontwikkeling. Amplitie komt namelijk van het woord; amplio en gaat over het versterken en vergroten van wat er al is aan bijvoorbeeld talent, competenties en vaardigheden.

Wij zoeken een jonge (loopbaan)begeleider voor young professionals die als freelancer met ons wil samenwerken. Wij zijn meer benieuwd naar je aanpak en je bevlogenheid voor het vak dan specifieke competenties en andere harde eisen. Als je deze vacature en onze website ziet hopen wij dat je je herkent in onze werkwijze. Kijk ook eens bij het team zodat je kan inschatten of je bij ons past.

Voor het gemak hieronder wel een opsomming van elementen die wij zoeken:

 • Jij wil en kan voor hoog opgeleide Young professionals echt iets betekenen. Dat kan zijn op het gebied persoonlijke ontwikkeling (zelfvertrouwen, balans, stressreductie), professionele ontwikkeling (feedback, samenwerken) en carrière ontwikkeling (keuzes maken, andere baan, outplacement). Bij voorkeur om in ieder geval twee ontwikkelgebieden.
 • Je kan je begeleiding flexibel inzetten aan de hand van de behoefte van de kandidaat. Ook al verandert die gedurende de begeleiding. Denk hierbij aan de stijl, focus of vorm (online & offline), intensiteit e.d.
 • Jij hebt een positieve insteek als persoon maar ook in de begeleiding. Je kijkt wat de kandidaat al wel kan en hoe die zich kan verder ontwikkeling. Je bent gewend om zowel praktische oefeningen in te zetten als ervaringsoefeningen. Denk hierbij aan Voice dialogue, TA of ACT.
 • Je hebt ervaring met de doelgroep en op meerdere van de hierboven genoemde ontwikkelthema’s.
 • Wij zoeken een jonge ondernemer die als freelancer de samenwerking met Academycoaching aan wil gaan. Je bent geregistreerd CRKBO-docent of CRKBO-instelling of wilt dit op korte termijn behalen.
 • Je hebt een HBO of WO opleiding (Psychologie/HR of soortgelijk) of een HBO/WO opleiding i.c.m. een afgeronde coachopleiding. Een van deze: Link of Link.

Naast de individuele begeleiding (face-to-face en e-coaching) zou het mooi zijn als je ervaring hebt met groepsinterventies. Je kan bij Academycoaching namelijk regelmatig workshops geven aan groepen tot ongeveer 75 man. Dit zijn soms losse workshops of het is onderdeel van een groepsprogramma. Wij vinden het fijn als jij je eigen werkwijze en stijl hebt en daarmee een aanvulling op ons bent. Wel hebben we een paar elementen die vast staan: ons e-coachplatform en een startscan.

Via ons ga je namelijk werken met het e-coachplatform: IK (ik.academycoaching.nl). Daar is veel mogelijk voor kandidaten. Denk aan bijvoorbeeld chatten, opdrachten maken, afspraken plannen, inschrijven voor workshops en bijvoorbeeld een mooie database aan inspiratievideo’s. Dit ga je gebruiken ter ondersteuning van de face-to-face begeleiding tijdens de leergang. Binnen een paar dagen weet je helemaal je weg op dit platform.

Ook ga je werken met een aantal assessments, scans en oefeningen. De belangrijkste om geschoold in te zijn of worden is GRIP. Meer info hierover vind je bij www.gripwerkt.nl. Met deze scan krijg je bij de start van een leergang goed zicht op hoe het met de young professional gaat. Tijdens de terugkoppeling hiervan bepaal je met de kandidaat welke begeleiding nodig of passend is. Misschien heb jij andere scans of assessments waarmee je graag werkt? Daar zijn we natuurlijk heel benieuwd naar en dat is geen probleem. De GRIP scan is echter wel een scan die in afspraken met opdrachtgevers voorkomt dus dat is wel een vereiste.

De Young professionals die wij begeleiden en trainen vind je in alle branches. Wij bedoelen hiermee: hoog opgeleid en in de eerste 10 jaar van zijn of haar carrière. We hanteren geen harde leeftijdsgrens bij kandidaten maar over het algemeen voelen ze zich tot ongeveer 35 jaar aangetrokken tot onze manier van werken en profileren. Een groot deel van de kandidaten die wij nu begeleiden komen uit de zorg (coassistenten, artsen in opleiding) en media.

Bij welke vragen past onze aanpak? Wij krijgen regelmatig heel diverse vragen binnen. We geven je een indruk van de verschillende vragen en behoeften van onze opdrachtgevers en de Young professionals die aan de deur kloppen.

 • Help ons het stressniveau bij onze young professionals naar beneden te krijgen.
 • Ik zoek een andere baan maar weet alleen wat ik niet (meer) wil.
 • Wij willen de young professionals meer zelfsturend vermogen laten ontwikkelen.
 • Hoe kan ik leren groeien in mijn zelfvertrouwen en meer assertief worden?
 • Een deel van onze young professionals zal naar een andere baan begeleid moeten worden.

Wat wij bieden

 • Goed tarief. In een korte overeenkomst stemmen we af welke tarieven gelden voor 1-op-1 sessies en workshops.
 • 10% salesfee over de volledige opdracht als jij nieuwe opdrachtgevers aandraagt. Die fee geldt voor alle opdrachten die het eerste jaar hieruit voortkomen.
 • Je hebt fulltime beschikking over een werkplek en gespreksruimte bij ons op kantoor in Utrecht.
 • Top collega’s binnen ons team. En ook de 15 andere coaches die bij ons op kantoor werken.
 • En wij vinden ons werk en de doelgroep Young professionals geweldig om mee te werken. Dus we bieden naar ons idee ook echt mooie en zinvolle opdrachten.

Contact

Deze beschrijving geeft hopelijk een beeld van wie wij zoeken. Belangrijk dus dat jij je in dit profiel herkent als jonge (loopbaan)begeleider en met ons wil groeien naar een mooie samenwerking. Ben jij enthousiast en nieuwsgierig of hier een match van te maken is? Stuur dan een reactie waarin je vertelt:

 • wie je bent, wat je belangrijk vindt in je werk als begeleider voor young professionals
 • wat jij tegenkomt aan vragen, behoeftes en problemen in je eigen praktijk
 • wat je motiveert om dat samen met ons te doen de komende periode
 • of iets anders omdat je denkt dat het belangrijk is voor ons om te weten;)

En voeg ook de link naar je linkedinprofiel toe of een CV als je die hebt.

Wil je meer informatie over deze rol en de samenwerking met Academycoaching? Neem dan contact op met Andre Lollinga via andre@academycoaching.nl , 085-4011298. Reageer vóór 15 september 2018 (Let op: gesloten). Kennismakingsgesprekken vinden plaats op 25 september in Utrecht.

Contact

Andre Lollinga
Andre LollingaCoach

Wil je meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met André Lollinga via andre@academycoaching.nl of rechtstreeks op 06-24193417

Contactgegevens

  Academycoaching

  Maliebaan 80A
  3581 CW  Utrecht

  Tel: 085-4011298
  Mail: info@academycoaching.nl
  www: www.academycoaching.nl

  KvK nummer: 77659449
  BTW nummer: NL003220781B39