Loading...
NowWhat2017-10-12T11:51:52+00:00

NowWhat is coaching voor coassistenten!

Coaching voor coassistenten.

NowWhat is coaching voor coassistenten die tijdens hun opleiding ondersteund mogen worden door onze coaches. De ontwikkeling is gericht op persoonlijke ontwikkeling, professionele ontwikkeling en carrièrevragen. Dit kan individueel en in een groep. Bij groepen voegen wij elementen als workshops en groepssessies toe.

De afgelopen jaren is door onderwijsinstellingen, belangenbehartigers en KNMG in diverse onderzoeken aangetoond dat coassistenten veel werkdruk en keuzestress ervaren. Onderzoek van De Geneeskundestudent laat zien dat onder 2739 co’s 17,8 procent aan de criteria van burnout voldoet. Van de coassistenten voldeed 63,7% aan het uitputtingscriterium. Vanuit NowWhat vonden we deze cijfers enorm verontrustend. Wij kunnen niet voorspellen wat de gevolgen (mentaal, fysiek en sociaal) zullen zijn wanneer hier niets aan wordt gedaan. Wij streven naar het voorkomen van dergelijke situaties. NowWhat heeft hierin dus duidelijk een preventieve toon.

Nowwhat kan zoals gezegd individueel gevolgd worden en als groep. Het startpunt van de begeleiding per persoon kan verschillen. De één ervaart daadwerkelijk een belemmering (curatie), de ander probeert een probleem te voorkomen (preventie) en weer een ander wil groeien in competenties, kwaliteiten en gedrag (amplitie). Lees meer hierover in onderstaande blokken.

Curatie

Dit startpunt vraagt vaak een intensiever traject dan de andere startpunten. Bij curatie loopt iets niet goed en moet er ook echt iets veranderen. Een voorbeeld is; Veel stress ervaren van het werk.

Curatie

Coassistenten en onze coaches brengen aan de hand van de scan in kaart waar de belemmering zit, wat de doelstelling hierbij is en welk ontwikkelpad passend is. De coaching voor coassistenten bij curatie is vraagt veel aandacht moet niet worden onderschat. Daarom bestaat dit vooral uit face-to-face gesprekken.

Preventie

Met preventie het startpunt zijn coachtrajecten voor coassistenten vaak korter maar wel intensief.

Preventie

Het is noodzakelijk om direct in kaart te brengen wat er voor nodig is om te voorkomen dat ‘het’ fout gaat. Soms is dat minder acuut rondom bijvoorbeeld (carrière)keuzes maken en soms bij stress moeten we snel zijn. Per onderwerp kijken we samen met de coassistent hoe het coachtraject eruit moet zien.

Amplitie

Dit komt van het woord Amplio: het versterken van competenties, talenten en kwaliteiten. Kortom: groeien!

Amplitie

Niet altijd minder intensief dan de andere startpunten voor coaching bij coassistenten maar vaak minder urgent. De focus van een coachtraject op amplitie gaat over gebruikmaken van het volledige potentieel als coassistent. Denk hierbij aan leiderschap, communicatie, effectiviteit, feedback e.d.

Loading...

Wat je van ons krijgt

Begin en Eind

Voor iedere coassistent staat een beginmeting klaar om in kaart te brengen waar de meeste ontwikkelbehoefte of ontwikkelpotentie zit. Wij maken gebruik van een gevalideerde vragenlijst en koppeling deze terug in een kennismakignsgesprek. Direct wordt een persoonlijk ontwikkelpad gekozen.

Thema’s

Na de startmeting is voor iedere coassistent de vraag anders. Het traject geven we dan vorm aan de hand van deze thema’s. Wij krijgen veel vragen rondom keuzes maken, wat wil ik, balans en stressmanagement. Dus blijft naast deze thema’s de focus liggen op de specifieke vraag en thema van de coasssistent.

Onze dienstverlening

NowWhat is flexibel en past de interventies aan op de nieuwste onderzoeken om burn-out verschijnselen aan te pakken. Zo werken we onder andere met het JDR-model. Deze bestaat uit een uitputtingsproces en een motivatieproces waarin we ons focussen op het motivatieproces dat bevlogenheid stimuleert en burn-out voorkomt. Tijdens de coaching voor coassistenten focussen wij op het motivatieproces.

Optimisme, eigenwaarde, sociale steun en feedback zijn belangrijke factoren in NowWhat die bijdragen aan bevlogenheid (vitaliteit, absorptie en toewijding) en die burn-out en de symptomen daarvan tegen gaan. Door middel van groepsessies, workshops en individuele begeleiding bieden we de coassistenten ondersteuning met hun persoonlijk ontwikkelingsproces. Bewezen effectieve middelen zijn bijvoorbeeld e-coaching, intervisie, schrijfopdrachten, discussies en reflectieoefeningen. Bij ieder groepsprogramma brengen bij de behoefte in kaart. Hiernaast een typisch voorbeeld van de score.

Loading...

Een greep uit onze opdrachtgevers

Testimonials

Het heeft me een extra houvast gegeven over wie ik ben, wat ik wil en hoe ik dit het beste in balans houd.

Marc

Doordat je er intensief mee bezig bent wordt je wel zekerder van je keuze omdat je het idee hebt dat je er meer invloed op kunt uitoefenen.

Sophie

Het houd je heel erg een spiegel voor. Wij leven een beetje in een gek wereldje en kunnen elkaar ontzettend gek maken. Maar ook heel erg onzeker maken.

Marieke

Je kan er zelf uithalen wat je wil en het programma heeft meer dan voldoende ruimte voor een individuele invulling.

Britt

Ik heb veel geleerd over mezelf en hoe anderen mij zien.

Joris

Rijke ervaring op een essentiële leeftijd. We hebben nu nog de mogelijkheid om dingen aan te passen.

Thomas

Vraag een vrijblijvende kennismaking aan.

Academycoaching

Nieuwegracht 25
3512 LC  Utrecht

Tel: 085-4011298
Mail: info@academycoaching.nl
www: www.academycoaching.nl

KvK nummer: 50506579
BTW nummer: NL822775232B01