NowWhat is coaching voor coassistenten!

Coaching en Loopbaanbegeleiding voor Coassistenten.

Voor coassistenten en A(N)IOS hebben wij programma’s ontwikkeld in samenwerking met zorgprofessionals. Dit kan je zelf als particulier starten of de opleiding geeft die mogelijkheid. Deze programma’s noemen wij leergangen en zijn ondersteunend aan het onderwijs gedurende de verschillende fases. Deze leergangen kunnen individueel en als groep gevolgd worden. Thema’s en onderwerpen zijn per leergang afgestemd op de behoeften, praktijkvoorbeelden en belevingswereld van de coassistent.

Na de startmeting krijgt iedere coassistent een persoonlijk ontwikkelpad voorgesteld. Dit kan uit interventies bestaan als: coaching, e-coaching, intervisie, buddy-mentor-systeem en groepsessies/workshops. Op deze manier krijgt iedere coassistent door de hele opleiding heen een leergang op maat. Effectieve begeleiding en alleen wanneer het noodzakelijk is. Het startpunt of reden van een leergang kan heel erg verschillen. Wij delen dit op in 3 mogelijkheden: De één ervaart daadwerkelijk een belemmering (curatie), de ander probeert een probleem te voorkomen (preventie) en weer een ander wil groeien in competenties, kwaliteiten en gedrag (amplitie). NowWhat is dus niet alleen een programma dat helpt bij burn-out of burn-outpreventie maar ondersteunt een leer- en groeicultuur in de organisatie. Als NowWhat volledig als programma geïmplementeerd is kunnen we samen veel meer bereiken.

Thema’s die wij veel tijdens de begeleiding zien zijn bijvoorbeeld: stressreductie, omgaan met verwachtingen, balans, assertiviteit, promoveren, zelfvertrouwen en feedback ontvangen. Lees hieronder meer over de manier waarop een leergang voor coassistenten ingericht is.

FAQ items aan het laden...

Hoe pakken wij het aan

Bij ieder traject starten we met een (online)scan. Dit bepaalt het startpunt en verdere invulling van het traject.

Tijdens de eerste kennismaking bij ons op kantoor of op locatie geven wij een terugkoppeling van de scan. We kijken wat je doelen zijn en hoe we die kunnen behalen. Na dit gesprek is het ontwikkelpad helder en kan gestart worden. Soms is het nodig om een offerte te maken. Daarin maken we aanvullende afspraken.

Het ontwikkelpad maakt het voor iedereen mogelijk op maat een traject te krijgen. We bepalen samen de thema’s, doelstellingen en het tijdschema. Ook is het mogelijk om andere dingen toe te voegen dan alleen coaching en e-coaching. Soms is het handig om al workshops te kiezen of te kiezen voor specifieke ondersteuning bij loopbaanvragen (arbeidsmarktbenadering, vacatures vinden, netwerken e.d.).

Wij zorgen altijd voor een ideale mix tussen e-coaching en face-to-face begeleiding. Gemiddeld bestaat het individuele traject naast skype/chat via ons e-coachplatform uit 4 tot 6 face-to-face sessies met een coach.

Als aanvulling op het individuele deel van begeleiding kunnen workshops gekozen worden. Dit kan vaak alleen bij groepsprogramma’s. Bij individuele of particulieren begeleiding komen dat soort onderwerpen terug tijdens de 1-op-1 sessies. De workshops kunnen kort en uitgebreid. Vaak tussen 1,5 en 4,5 uur. We bieden keuze uit meer dan 15 actuele thema’s en tot wel 75 Young professionals per workshop.

Bij groepsprogramma’s en individuele leergangen wordt standaard een eindscan afgenomen. Bij particuliere leergangen doen we dit minder. Voor organisaties en instellingen meten we het resultaat. Daar hoort ook een evaluatie bij die we online afnemen.

Plan een startscan

Onze dienstverlening

NowWhat is flexibel en past de interventies aan op de nieuwste onderzoeken om burn-out verschijnselen aan te pakken. Zo werken we onder andere met het JDR-model. Deze bestaat uit een uitputtingsproces en een motivatieproces waarin we ons focussen op het motivatieproces dat bevlogenheid stimuleert en burn-out voorkomt. Tijdens de coaching voor coassistenten focussen wij op het motivatieproces.

Optimisme, eigenwaarde, sociale steun en feedback zijn belangrijke factoren in NowWhat die bijdragen aan bevlogenheid (vitaliteit, absorptie en toewijding) en die burn-out en de symptomen daarvan tegen gaan. Door middel van groepsessies, workshops en individuele begeleiding bieden we de coassistenten ondersteuning met hun persoonlijk ontwikkelingsproces. Bewezen effectieve middelen zijn bijvoorbeeld e-coaching, intervisie, schrijfopdrachten, discussies en reflectieoefeningen. Bij ieder groepsprogramma brengen bij de behoefte in kaart. Hiernaast een typisch voorbeeld van de score van een dergelijke inventarisatie.

FAQ items aan het laden...

Kies een coach

Tom Klinker
Tom KlinkerEigenaar & Coach
Andre Lollinga
Andre LollingaEigenaar & Coach
Nicole Diepenmaat
Nicole DiepenmaatCoach
Merle Hofstede
Merle HofstedeCoach
Sander van der Horst
Sander van der HorstCoach
Myrthe Frederix
Myrthe FrederixCoach
Ginny Ophorst
Ginny OphorstCoach
Maria Dekker
Maria DekkerE-coach

Hulp bij kiezen

Weet je niet welke coach nodig is?

Laat ons helpen met de juiste coach te kiezen.

Bel me terug!

Academycoaching is het bureau voor duurzame ontwikkeling van Coassistenten.

Wij ondersteunen coassistenten door heel Nederland met onze hybride vormen van coaching. Onze coaches kennen de mogelijkheden en belemmeringen van werken en leven in deze tijd. En wij vinden dat iedere coassistent het verdient om ondersteuning te krijgen op persoonlijke-, professionele- en carrièreontwikkeling.

“Een bevlogen professional is energiek, zelfeffectief en kan passend invloed uitoefenen op gebeurtenissen die hun leven beïnvloeden.” – prof. dr. Arnold B. Bakker. Wij noemen dat: het versterken van zelfsturend vermogen.

Samenwerkingspartners
Opdrachtgevers

Een greep uit onze opdrachtgevers

Vraag een vrijblijvende kennismaking aan.

Academycoaching

Nieuwegracht 25
3512 LC  Utrecht

Tel: 085-4011298
Mail: info@academycoaching.nl
www: www.academycoaching.nl

KvK nummer: 50506579
BTW nummer: NL822775232B01