NowWhat is coaching en training voor coassistenten!

Ontwikkeling en Loopbaanbegeleiding voor Coassistenten.

Begeleiding voor Young professionals bieden wij aan in verschillende vormen bij Academycoaching. Individueel in verschillende intensiteiten en in verschillende groepsvormen. De ontwikkeling/begeleiding voor coassistenten wordt uitgevoerd binnen het ontwikkelprogramma NowWhat.

NowWhat heeft als doel: sturing geven aan je eigen carrière. De ontwikkeling en ondersteuning tijdens M2 & M3 richt zich op persoonlijke en professionele ontwikkeling. Door  middel van verschillende methodes leren zij sturing geven zowel tijdens als na dit programma. Kenmerkend voor de leergangen is dat het ontwikkelmogelijkheden op maat biedt. Naast de reguliere bijeenkomsten en onderwijsmomenten wordt een persoonlijk en individueel ontwikkelpad gevormd.

Persoonlijk ontwikkelpad:

Wij zetten bij iedere coassistent die die zich wil ontwikkelen eerst een scan (JDR vragenlijst) met terugkoppeling in om in kaart te brengen hoe het gaat en welke ontwikkelbehoefte de coassistent heeft. Zie hiervoor een voorbeeldrapportage via deze link: voorbeeld. N.a.v. deze scan en terugkoppeling wordt gekeken naar individuele urgentie (score 1-5), motivatie (score 1-5) en het startpunt: Curatie, Preventie en Amplitie. Ook kijken we welke trainer/coach het beste past bij de vraag en coassistent. Deze eerste fase, om in kaart te brengen wie begeleiding nodig heeft en/of heel graag wil, noemen wij fase 1: toegeleiding.

FAQ items aan het laden...

Hoe pakken wij het aan

Bij ieder traject starten we met een (online)scan. Dit bepaalt het startpunt en verdere invulling van het traject.

Tijdens de eerste kennismaking bij ons op kantoor of op locatie geven wij een terugkoppeling van de scan. We kijken wat je doelen zijn en hoe we die kunnen behalen. Na dit gesprek is het ontwikkelpad helder en kan gestart worden. Soms is het nodig om een offerte te maken. Daarin maken we aanvullende afspraken.

Het ontwikkelpad maakt het voor iedereen mogelijk op maat een traject te krijgen. We bepalen samen de thema’s, doelstellingen en het tijdschema. Ook is het mogelijk om andere dingen toe te voegen dan alleen coaching en e-coaching. Soms is het handig om al workshops te kiezen of te kiezen voor specifieke ondersteuning bij loopbaanvragen (arbeidsmarktbenadering, vacatures vinden, netwerken e.d.).

Wij zorgen altijd voor een ideale mix tussen e-coaching en face-to-face begeleiding. Gemiddeld bestaat het individuele traject naast skype/chat via ons e-coachplatform uit 4 tot 6 face-to-face sessies met een coach.

Als aanvulling op het individuele deel van begeleiding kunnen workshops gekozen worden. Dit kan vaak alleen bij groepsprogramma’s. Bij individuele of particulieren begeleiding komen dat soort onderwerpen terug tijdens de 1-op-1 sessies. De workshops kunnen kort en uitgebreid. Vaak tussen 1,5 en 4,5 uur. We bieden keuze uit meer dan 15 actuele thema’s en tot wel 75 Young professionals per workshop.

Bij groepsprogramma’s en individuele leergangen wordt standaard een eindscan afgenomen. Bij particuliere leergangen doen we dit minder. Voor organisaties en instellingen meten we het resultaat. Daar hoort ook een evaluatie bij die we online afnemen.

Plan een startscan

Onze dienstverlening

NowWhat is flexibel en past de interventies aan op de nieuwste onderzoeken om burn-out verschijnselen aan te pakken. Zo werken we onder meer  met het JDR-model. Deze bestaat uit een uitputtingsproces en een motivatieproces waarin we ons focussen op het motivatieproces dat bevlogenheid stimuleert en burn-out voorkomt.

Optimisme, eigenwaarde, sociale steun en feedback zijn belangrijke factoren in NowWhat die bijdragen aan bevlogenheid (vitaliteit, absorptie en toewijding) en die burn-out en de symptomen daarvan tegen gaan. Door middel van groepsessies, workshops en individuele begeleiding bieden we de co’s ondersteuning met hun persoonlijk ontwikkelingsproces. Bewezen effectieve middelen zijn bijvoorbeeld schrijfopdrachten, discussies en reflectieoefeningen.

Binnen ziekenhuizen begeleiden wij coassistenten met het programma NowWhat wat inspeelt op de actuele problematiek en ontwikkelbehoefte die we hebben uitgevraagd onder de co’s. Thema’s als onder andere keuzes maken, zelfinzicht en zelfontwikkeling, balans en zelfvertrouwen komen hierin terug. We verhogen, gedurende het drie maanden durende project, het zelfsturend vermogen van de coassistenten.

FAQ items aan het laden...

Kies een coach

Andre Lollinga
Andre LollingaEigenaar & Coach
Nicole Diepenmaat
Nicole DiepenmaatCoach
Neeltje de Quaij
Neeltje de QuaijCoach
Myrthe Frederix
Myrthe FrederixCoach
Tiffany Gritzalis
Tiffany GritzalisTrainer
Sander van der Horst
Sander van der HorstCoach & trainer

Hulp bij kiezen

Weet je niet welke coach nodig is?

Laat ons helpen met de juiste coach te kiezen.

Bel me terug!

Academycoaching is het bureau voor duurzame ontwikkeling van Coassistenten.

Wij ondersteunen coassistenten door heel Nederland met onze hybride vormen van coaching. Onze coaches kennen de mogelijkheden en belemmeringen van werken en leven in deze tijd. En wij vinden dat iedere coassistent het verdient om ondersteuning te krijgen op persoonlijke-, professionele- en carrièreontwikkeling.

“Een bevlogen professional is energiek, zelfeffectief en kan passend invloed uitoefenen op gebeurtenissen die hun leven beïnvloeden.” – prof. dr. Arnold B. Bakker. Wij noemen dat: het versterken van zelfsturend vermogen.

Samenwerkingspartners
Opdrachtgevers

Een greep uit onze opdrachtgevers

Contactgegevens

  Academycoaching

  Maliebaan 80A
  3581 CW  Utrecht

  Tel: 085-4011298
  Mail: info@academycoaching.nl
  www: www.academycoaching.nl

  KvK nummer: 77659449
  BTW nummer: NL003220781B39