Train je stresssysteem met VR!

Spelen met je stresssysteem: Virtual Reality – Stressjam

Stress is goed
Academycoaching ziet in de begeleiding van deelnemers dat stress vaak nog als iets slechts wordt gezien en dat deelnemers stress zoveel mogelijk vermijden. En dat is jammer, want onderzoek heeft uitgewezen dat stress ook veel goede kanten kent. Omdat mensen met name de negatieve gevolgen van stress kennen, wordt de negatieve kant van stress ervaren. Mensen die bekend zijn met de positieve effecten van stress op hun gezondheid, ervaren deze effecten ook. Stress is dus goed en slecht. Dat noemen we de stress paradox. Het goede nieuws is dat het mogelijk is om de mindset die deelnemers ten opzichte van stress hebben te veranderen – zodat zij in plaats van de slechte effecten van stress de goede kanten ervan kunnen gaan ervaren. Denk aan het hebben van meer focus, meer creativiteit, een proactieve houding en meer veerkracht. Dit vergt echter tijd, discipline en training.  Om deze training leuker te maken (én effectiever) maakt Academycoaching nu gebruik van Stressjam (een wetenschappelijk onderbouwde VR-game ontwikkeld door Jamzone).

Virtual Reality
VR wordt steeds vaker ingezet op het domein van mentale gezondheid. Met VR is het mogelijk om levensecht te beleven. Deze belevenissen, die voor veel mensen als echte ervaringen voelen, zorgen voor nieuwe inzichten bij deelnemers. Academycoaching zet VR nu ook in, als aanvulling op bestaande dienstverlening. Met de nieuw verworven inzichten die zijn opgedaan tijdens de VR-ervaring, gaan deelnemers onder begeleiding van Academycoaching aan de slag. Het doel is om de inzichten om te buigen tot concrete acties en integratie in het dagelijks leven.

FAQ items aan het laden...

Wat wij doen met VR

FAQ items aan het laden...

Kies een begeleider

Nicole Diepenmaat
Nicole DiepenmaatCoach
Andre Lollinga
Andre LollingaEigenaar & Coördinator

Academycoaching is het bureau voor duurzame ontwikkeling van hoog opgeleide Young Professionals.

Wij ondersteunen young professionals door heel Nederland met onze hybride vormen van coaching. Onze coaches kennen de mogelijkheden en belemmeringen van werken en leven in deze tijd. En wij vinden dat iedere young professional het verdient om ondersteuning te krijgen op persoonlijke-, professionele- en carrièreontwikkeling.

“Een bevlogen professional is energiek, zelfeffectief en kan passend invloed uitoefenen op gebeurtenissen die hun leven beïnvloeden.” – prof. dr. Arnold B. Bakker. Wij noemen dat: het versterken van zelfsturend vermogen.

Samenwerkingspartners
Opdrachtgevers

Contactgegevens

  Academycoaching

  Maliebaan 80A
  3581 CW  Utrecht

  Tel: 085-4011298
  Mail: info@academycoaching.nl
  www: www.academycoaching.nl

  KvK nummer: 77659449
  BTW nummer: NL003220781B39