De afgelopen jaren hebben wij #eigenwijsheden geformuleerd. Deze passen bij het werk wat we doen. Iedere paar maanden delen we één met je. Daarbij geven we een korte uitleg waarom we het zo zien.

Blijven spelen klinkt simpel en lijkt al snel te gaan over; buiten spelen, bordspelletjes of zelfs gamen. Maar natuurlijk gaat het dieper. Spelen is meer een mindset dan letterlijk een spelletje. Veel van de mensen die wij begeleiden kunnen tijdens het werk ook niet gewoon maar ‘spelen’. Vaak brengt het werk grote verantwoordelijkheid met zich mee en heeft ‘iets fout doen’ ook consequenties. Al helemaal in de zorg, waar wij coassistenten en A(N)IOS begeleiden. Ook het woord ‘bewegen’ is niet al te letterlijk bedoeld. Dit mag je meer lezen als psychologische flexibiliteit. Het vermogen om te kunnen leren, jezelf uitdagen, te herstellen en in uit je comfortzone te stappen.

Deze vorm van spelen en in beweging zijn is overal toe te passen. Vaak als wij een ruimte inlopen is ons brein al bezig met scenario’s maken voor wat er gaat gebeuren. Soms positief en soms negatief. Dit hangt ook wel van je persoonlijkheid af (bijvoorbeeld je score op neuroticisme; emotionele stabiliteit). Maar ook als je een andere persoonlijkheid hebt herken je het vast wel dat, bij iets spannends of als je iets voor het eerst doet, je gedachten iets sneller angstontwijkend worden: “Ik wil niet dat hij mij onaardig vindt”, “Ik wil niet dat zij denkt dat ik het niet kan” etc. etc. Deze belemmerende houdingen zijn een enorme rem om te kunnen blijven spelen. We zijn hierdoor geneigd om minder assertief te zijn, minder te proberen, onszelf een kans te gunnen en cijferen onszelf juist weg op die spannende momenten. Het stopt onze nieuwsgierige houding om iets te leren en onszelf een challenge te geven.

In onze begeleiding komt vaak naar voren dat iemand zich geremd voelt, een challenge niet aandurft of nieuwe dingen leren te spannend vindt. Het ombuigen van je houding naar ‘spelen’ is een mooie sleutel naar meer zelfvertrouwen, assertiviteit en meer nieuwe dingen leren. Meer weten over ‘spelen’ & ‘beweging’ en hoe dit toe te passen is? Neem contact op via het formulier aan de zijkant.

Andere eigenwijsheden vind je hier: Eigenwijsheden Of neem dan contact op en check op onze site met welke coach jij wilt kennismaken. Klik hier