De afgelopen jaren hebben wij #eigenwijsheden geformuleerd. Deze passen bij het werk wat we doen. Iedere maand delen we een met je. Daarbij geven we een korte uitleg waarom we het zo zien.

‘Wakker zijn’ klinkt alsof het tegenovergestelde is dat je slaapt maar deze vorm van ‘wakker zijn’ is anders. Het is niet altijd iets wat je door hebt. Het is een status van alertheid zonder dat de adrenaline door je lichaam giert. Deze vorm van alertheid kan terwijl je fysiek juist in opperste rust bent. Deze vorm van wakker zijn is niet altijd een keuze. Soms lukt het niet en soms lukt het heel goed.

Deze vorm van wakker zijn gaat over: zien, luisteren, voelen, ruiken, proeven, nieuwsgierigheid, observeren zodat je de wereld om je heen kan gebruiken om de handelen. Dit vraagt een bepaalde aandacht voor wie jij bent, wat bij jezelf speelt en wat in je omgeving gebeurt. Door deze vorm van wakker zijn na te streven is het mogelijk om te reageren en handelen op wat echt nodig is. Angsten vervormen minder de werkelijkheid, optimisme maakt het mogelijk kansen te zien in plaats van gevaren. Het verleden heeft geen overvloedige impact op de handelen. Deze vorm van wakker zijn train je door te oefenen met bijvoorbeeld te leren kijken maar ook te zien, door te leren luisteren maar ook te horen, door te leren proeven maar ook te beleven. Wakker zijn gaat over het hier en nu.

Meer weten over ‘wakker zijn’ en hoe dit toe te passen is? Neem contact op via het formulier aan de zijkant. Andere eigenwijsheden vind je hier: Eigenwijsheden Of neem dan contact op en check op onze site met welke coach jij wilt kennismaken. Klik hier