#Nevergrowup klinkt misschien als een kleine rebel die zich wil blijven afzetten tegen de grote serieuze wereld. Of zelfs als een klein kind dat alleen maar leuke dingen wil doen. Maar dat is niet wat wij bedoelen.

Voor veel mensen die wij trainen is het lastig om de angst los te laten. We zien dat veel mensen voorzichtig zijn geworden en veel dingen niet meer durven uit voorzorg voor potentiële gevaren. Gedachten als: “ik wil niet dat mijn manager denkt dat ik het niet kan”, “ik wil geen domme vragen stellen”, “ik wil geen fouten maken” belemmeren onze ontwikkeling. Die strenge waarschuwende stem is al genoeg getraind en verdwijnt echt niet zomaar. Onachtzaam of roekeloos worden gebeurt dus ook niet zomaar. Vertrouw maar op de waarschuwing als echt gevaar zich aandient.

#nevergrowup staat voor de focus die je zelf kan aanbrengen op ontdekken, proberen, leren oftewel nieuwgierigheid. Iets wat we in de grotemensenwereld vaak kwijtraken. In plaats van al die serieuze gedachten over gevaren hoort daar humor, luchtigheid en speelsheid bij. Daar ligt de kans op ontwikkeling.

#nevergrowup, #growthmindset