Kan jij 10 minuten je aandacht erbij houden? Deze video duurt ongeveer 10 minuten maar gaat ook over aandacht, de afleiding en concentratie. Zelf geloof ik dat het trainen van aandacht een van de meest belangrijkste skills gaat zijn voor de komende jaren. Ook deze video verwijst weer naar de technologie die in basis ontworpen is om ons verslaafd te maken aan het scherm (telefoon, tablet of laptop). Daar is ook echt iets aan te doen dus kijk deze video. Bekijk hem niet alleen maar ga het ook toepassen. Als jij aan jezelf merkt dat dit een belangrijke verandering kan geven in je leven hoeft deze video je niet alleen hoop te geven maar ook een paar mooie tools geven om het morgen ook echt anders te gaan doen.

Een quote uit de video is “Be a thermostat not a the thermometer”. Een mooie verwijzing naar een vaak onbewust leven waar we in getrokken worden door alles wat aandacht vraagt. We gaan mee in een wereld die van alles van ons wil zonder bewust aan het stuur te zitten. En juist bij die vorm van bewustzijn en grip heb jij meer kans op een zinvol leven waar jij je doelen behaalt.

Al met al dus 10 minuten die je interessante input geeft over thema’s als; concentratie, aandacht, proactiviteit, telefoonverslaving, schermgebruik, mindfulness. Enjoy!